Home   |  Travel Advisors   |  Blog   |  Contact   |  LOGIN

FacebookTwitter

Art of Joy - Emigreren? Leef je droom!

Annelies en Eugene

Contact the writer >>> View all articles >>>

 

Tijdens mijn jeugd gingen we vaak naar Denia in Spanje, mijn vader had daar een vakantiehuis. Ik voelde me er thuis en dacht: ‘later als ik groot ben, wil ik hier wonen, tussen deze hartelijke mensen waar altijd zon en sinasappels zijn’. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en als reisleidster en stewardess bij de KLM, wist ik altijd de zon op te zoeken.

Zo werden de koude druilerige winterdagen in Nederland dragelijk. Tijdens mijn loopbaan als purser begaf mijn rug het, achteraf gezien een zegen. Ondersteund door een gouden handdruk, startte ik ‘Walk Your Way’ als wandelcoach en trainer. Door dit vrije leven was ik mijn wens uit mijn kindertijd vergeten, totdat ik Eugène tegenkwam. Deze prins op het witte paard verscheen plotseling aan mijn deur, ‘coup de foudre’, liefde op het eerste gezicht.

Na maanden om elkaar heen draaien was het hoge woord gevallen en de passie niet meer te stuiten. Niet vermoedend dat wij in een TGV- sneltreinvaart binnen negen maanden zouden trouwen, emigreren en werken als zakenpartners. Mijn nieuwe liefde zijn oog was gevallen op een droomhuis in een prachtig natuurgebied de ‘ Serra de Monchique’ gelegen in westelijk Algarve. Deze paradijselijke plek is omzoomd door subtropische bomen met uitzicht op de oceaan. Ik gunde Eugène deze ommezwaai van harte, maar was nog maar twee keer in Portugal geweest en had destijds beweerd: “Ik kom hier nooit meer terug, te veel Fado en te weinig Latijns temperament.”

Na zes weken verkering belde een Nederlandse makelaar uit Monchique: “Eugène, je moet snel een bod doen, er zijn kapers op de kust.”
Wat een dilemma, op 42- jarige leeftijd de man van mijn dromen tegen het lijf te lopen, die emigratieplannen had naar een land waar ik weinig affiniteit mee voelde. Buiten alle verwachting om, werd een extreem laag bod na een week geaccepteerd. We boekten een retourvlucht Faro om eventueel aan de voorverkoop te voldoen, dit voor een gezamenlijke onderneming: ‘The Art of Joy, een B & B plus’.

Samen togen wij naar het berggebied wat totaal anders was dan ik mij had voorgesteld. De natuur was adembenemend, zelfs in de zomer was alles groen en fris. Zodra we op een terras van het bergstadje Monchique neerstreken, begon ik te huilen. De druk om binnen drie dagen te moeten beslissen of ik hier wilde wonen werd me te veel. Ik nam de omgeving in mij op: Een marktplein omzoomd met lindebomen, vier terrassen en gekleurde gevels. Geen bruisend stadje maar wel prachtig gelegen. Diezelfde middag reden we via een stijgende weg, met aan weerszijden grote eucalyptusbomen, die een heerlijke frisse geur verspreiden, naar Eugène’s droomplek.

Overal zag ik vergezichten van valleien met daarachter de oceaan. Vanaf de oprijlaan gingen we een poortje door en aanschouwden een adembenemend uitzicht. Wat een ruimte en rust! Voor het huis was een mooi zwembad, daarnaast een ruim gazon omzoomt door kleurrijke bloemen. Ik was verkocht. Op deze bijzondere locatie konden we van onze passie ons werk maken. Het aanbod; accommodatie, begeleide wandelingen, consulten en cursussen. Er moesten meer kamers bij komen, dit was volgens de makelaar geen probleem.

Binnen negen maanden ervoer ik de top acht in de ranglijst van stressfactoren: scheiden, verhuizen, samenwonen, een bedrijf afronden een andere opstarten, een huis kopen, trouwen, emigreren en…..ik was zielsgelukkig.

Wij bemerkten diverse reacties vanuit onze omgeving; van uitbundig enthousiasme tot jaloezie en afgunst. ‘Dit kon niet goed gaan, was het werkelijkheid of waanzin?’

We wonen hier nu vier jaar, het loopt als een trein en we blijven investeren in onze onderneming plus aanbod. We maken onze naam ‘ The Art of Joy’ waar, er klinkt menig lachsalvo vanaf de terrassen terwijl men geniet van het uitzicht, de rust, en onze persoonlijke benadering. Als je vanuit je hart leeft en werkt ben je met duurzaamheid bezig en laat je los wat daar niet bij past. ’s Morgens genietend van de zonsopgang vanuit de jacuzzi, zijn we supertevreden. De liefde groeit en bloeit, tachtig procent van de gasten komen regelmatig terug, door Zoover zijn we benoemd tot beste B & B van de Algarve, geen zorgen voor de dag van morgen.

Onze missie is: leef je droom!

 

Annelies en Eugene

00351 (0)282912893

www.theartofjoy.nl


LOGIN / Register Articles Terms & Conditions Other

Forgot Password
Manage Courses & Tours
JOIN

Login Guest Writer
Publish Travel Story
Publish Travel Video

Privacy
Disclaimer
FAQ

Sponsors
Realised by Webwizard