Home   |  Travel Advisors   |  Blog   |  Contact   |  LOGIN

FacebookTwitter

Culinaire belevenissen met een cultureel sausje op Kreta

Chantal Beuvink

Contact the writer >>> View all articles >>>

Tally en Christos woonden en werkten jarenlang in het Verenigd Koninkrijk, toen ze besloten terug te gaan naar hun door crisis geteisterde geboorteland Griekenland. Daar stichtten ze hun onderneming “Cretan Thyme”, ofwel “Kretenzische Tijm”- bijzondere culinaire belevenissen op Kreta.

In een gerenoveerde villa, in het dorp Lastros, Oost- Kreta, bieden ze een week lang durend culinair programma aan voor levensgenieters: liefhebbers van lekker eten, kwaliteitswijnen, natuur en goed gezelschap!

Het traditionele Kretenzische dieet behoort tot de gezondste in de wereld! Kretenzers eten veel vis en zeevruchten, volle granen en fruit, beperkte hoeveelheden vlees en gevogelte van dieren die vrij rondlopen in de natuur en alleen de beste extra virgin olijfolie van eigen land. Kretenzische wijnen zijn gemaakt van zeldzame lokale druivenvariëteiten en het maken van wijn stamt al uit het Minoïsche tijdperk (ca. 3000 voor Christus). De laatste jaren neemt de export van kwaliteitswijnen uit Kreta toe en de wijnen zijn zeker het proberen waard. De Kretenzische levensstijl is nauw verbonden met de natuur. Nog altijd verzamelt de locale bevolking wilde paddenstoelen, wilde groenten en kruiden en dat maakt dat een wandeling in de bergen en kloven hier ook tegelijkertijd een belevenis voor fijnproevers is!

Maar het programma van “Cretan Thyme” gaat niet alleen over eten en de bereiding ervan, het staat ook bol van bijzondere culturele en educatieve evenementen. Samen met een netwerk van lokale deskundigen wordt op boeiende wijze de Kretenzische levensstijl en cultuur aan u gepresenteerd. U leert van voedseldeskundigen over de eigenschappen van eetbare planten, van archeologen hoe de “roots” van de locale gerechten nog te herleiden zijn tot de Minoïsche tijd, u gaat uit varen met lokale vissers, u verzamelt wilde groenten uit de natuur en u oogst druiven en olijven wanneer de tijd daarvoor rijp is.

"Als er iets is wat het Griekse volk nu kan helpen dan is dat het meer openstaan voor andere culturen en het (her)waarderen van hun eigen authentieke manier van leven. We wilden een brug slaan en zo helpen deze visie te realiseren."aldus Tally.

www.natural-greece.gr


LOGIN / Register Articles Terms & Conditions Other

Forgot Password
Manage Courses & Tours
JOIN

Login Guest Writer
Publish Travel Story
Publish Travel Video

Privacy
Disclaimer
FAQ

Sponsors
Realised by Webwizard