Home   |  Travel Advisors   |  Blog   |  Contact   |  LOGIN

FacebookTwitter

Title / quote: Aanbevelingen Activa Bolsena

Review:

Koken en schilderen

Enkele ervaringen van onze kook gasten

Deze kookworkshopweek is echt een aanrader. Janos is een geweldige enthousiaste kok die ons heerlijke Italiaanse
gerechten heeft leren maken, dat deden we dan 's morgens en tijdens de lunch aten we dat met z'n allen, wijn erbij, heerlijk.
de omgeving is prachtig, we logeerde in het oude gedeelte van Bolsena tussen de Italianen, wat een sfeer!
's middags zwommen we in het meer van Bolsena.
Gert en Mariët hebben ons veel mooie plekken laten zien, we hebben gewandeld in Toscane waar vroeger de Etrusken woonden.
's avonds aten we in een restaurant, of we aten bij Gert en Mariët thuis in hun gezellige binnentuin,
waar Mariët lekkere vegetarische maaltijden voor ons kookten en Gert speelde op zijn gitaar,
wijntje erbij heel gezellig. een week voor ons om nooit te vergeten!
Bedankt Gert en Mariët. Tot ziens lieve groetjes Gladys en Ria

Beste Gert en Mariët
De culinaire kook week was geweldig, vooral Janos de Kok!
Ik heb erg veel geleerd en veel van de mooie Italiaanse natuur gezien.
Wat een heerlijk weekje, ik heb heerlijk genoten :-)
Mocht er nog eens een Monteur nodig zijn dan hoor ik het wel :-) Ik ben altijd in voor een gratis reisje Italië ;-)
liefs Maartje

Ha die Gert en Mariët
Voor het eerst alleen op vakantie na het overlijden van mijn partner. Met een Volkswagen camperbusje naar Italië.
Omdat ik iets met "culinair" heb en Italiaans eten, vanwege zijn eenvoud en smaak, zeer waardeer, besloot ik in Italië te gaan koken.
Ik ben geen Jamie Oliver, dus een zelf georganiseerde rondtrip met culinaire hoogtepunten door Italië zat er niet in (wie weet volgend jaar?). Op internet zijn een aantal organisaties te vinden die kookcursussen in Italië aanbieden. Geen enkele kon me overtuigen. Te duur, te perfectionistisch, te hoogdravend etc. Ik ben zelf een "simpele ziel"en wil het leven niet moeilijker maken dan het is.
Zo kwam ik Activa Bolsena tegen en de website nodigde uit om contact op te nemen. Ik was laat met aanmelden (2 weken voor de startdatum) maar er was nog plaats.
Wat een week. Vol van verassingen en speciale momenten. Geen moment van verveling door de losse aanpak van Mariët en Gert. Het (schijnbare?) gemak waarop ze bij een onverwachte tegenslag (een afspraak bij een kaasboerderij ging op het laatste moment niet door) gauw iets anders organiseren (1/2 uur later sta je dan bij een co-operatieve olijfperserij) is opvallend. Ze zijn dan ook geen "reisleiders" maar twee enthousiastelingen die ons wilden laten genieten van datgene waarvan ze zelf al langer genieten. Namelijk een authentiek stukje Italië met een ander tempo van leven en vol van verassingen.
Ik was al vaker in Italië (vooral het noorden), maar heb nu ervaren dat het ware Italië pas onder Florence begint.
Buiten hetgeen je van een kookcursus mag verwachten, Pizza maken, deeg bereiden voor pasta's, vullingen en sausen, vis, vleesgerechten etc. was de kok zo enthousiast dat hij ons meenam naar een groothandel en zijn oma er bij betrok om ons enkele "broodwaren" en zoetigheden te laten bereiden.

Verder was er die week een wandeltocht waaraan ik niet heb deelgenomen omdat ik vakantie had, toch!. Die dag met Gert wat boodschappen gedaan, uren op een terras over belangrijke en onbenullige zaken gepraat en de tijd zijn ding laten doen: voorbijgaan.

Zeker niet onaangenaam in deze omgeving.
Ik dacht dat de tweede dag, waarop we een concert met diner op de binnenplaats van een kasteel bezochten, al het hoogtepunt van de week zou zijn. Nee, er volgden nog meer verassende dingen. Een super enthousiaste kok/leermeester. Een boottochtje rond het voormalige vakantieoord van paus X (vier of vijf pausen geleden), hetgeen ligt op een eiland midden in het meer van Bolsena. Bezoek aan een wijnboer met 120 hectaren wijngaard. 's avonds samen eten bij Gert en Mariët in hun machtig mooie tuin midden in Bolsena. Of eten aan het water met uitzicht op een in het meer zinkende rode bal (de zon).
Mariët en Gert en kok Janos bedankt. Jullie hebben een groot hart. Zijn heerlijk ongecompliceerd en inventief. De juiste ingrediënten om, een voor mij, onvergetelijke week in te vullen. En, o ja, ik heb zeker ook een en ander wat betreft koken geleerd

“Waarschuwing”:
Wil je een vakantie met een strak schema waarin alles precies van de voren bepaald is en kun je er niet tegen wanneer een dag niet precies verloopt zoals hij gepland is?
“Dan is dit niet de reisorganisatie die je moet hebben”.
Wanneer je echter houdt van verassingen, niet bang bent voor veranderingen en graag een vakantie wilt laten organiseren door een paar boeiende mensen die met twee benen op de Italiaanse grond staan:
Boek gerust, je zult er geen spijt van krijgen.
Groet van een tevreden gast,

 

Schilderweek:

Bolsena daar had ik nog nooit van gehoord, nu vergeet ik het nooit meer! Wat een prachtig
stuk (historisch) Italië.
Mariët en Gert brachten ons naar de mooiste plekken, vertelde over de historie en zorgden dat het ons aan niets ontbrak. Ik heb veel te lekker gegeten.
Ik waardeer jullie flexibele instelling zeer, op alle gebied wisten jullie het steeds weer naar onze zin te maken.
John en Bernadet bedankt voor alle inspirerende schilderlessen. Top dat er respect was voor onze eigen stijl. Ik heb nu nog meer schilderplezier.
De combinatie schilderen / excursies was voor mij helemaal goed. Ik had geen van beiden willen missen.
Liesbeth Brinkhuis mei 2011-05-31

Hoi Gert en Mariët,
Nog nagenietend van een heerlijke vakantie bij jullie zal ik proberen om deze ervaring een beetje te omschrijven.
Jullie zijn een fantastische gastvrouw en –heer, waardoor we ons erg welkom voelden. Dat begon al met het ophalen vanaf het vliegveld en het welkomstdrankje aan het meer. De omgeving is zó mooi en jullie weten zoveel inspirerende plekken! Elke dag werden we ergens anders naartoe gebracht waar we konden schilderen of gewoon van de omgeving konden genieten. Het klooster heeft toch wel een bijzondere sfeer om te logeren en bij de open haard ’s avonds met een wijntje, soms met gitaarmuziek van Gert waar we lekker bij meezongen, hebben we superleuke avonden gehad. ’s Morgens de lekkere ontbijtjes in de kloostertuin en ’s avonds in bevriende restaurantjes eten of jullie kookten (heel lekker) voor ons. Zelfs met speciale wensen en diëten werd rekening gehouden. De excursies naar bv. de kluizenaarsgrot, de stiltewandeling en de spa waren prachtige extraatjes waar ik nog vaak aan terug zal denken. Ik heb veel inspiratie opgedaan en kijk terug op een geweldige week. Een aanrader voor een ieder die van actieve vakanties houdt!!
Heel graag tot ziens en nogmaals bedankt voor de goede zorgen!
Mieke Diekmann mei 2011.

Hallo Gert en Mariet,
Nogmaals dank voor de goede zorgen.
ik heb een heerlijke week gehad.Jullie hadden alles goed voor elkaar en hebben ons mooie inspirerende plekken laten zien.Denk met plezier aan deze week terug. ik vond ook het verblijf in het klooster heel byzonder met de heerlijke tuinontbijten en etentjes en gezellige avonden ! Ben ook benieuwd wat de reactie op onze expositie is.
Ik wens jullie een mooie succesvolle zomer met veel leuke gasten en hoop jullie nog eens te ontmoeten!
Hartelijke groeten,
Liesbeth

Hoi Mariët en Gert, schilderweek mei 2011
Jullie vragen of we open staan voor het verkopen van de schilderijen, ik denk dat ik ze liever zelf hou, het is een speciale herinnering aan onze fantastische vakantie in Bolsena. Het is echt een super week geweest en ik denk er nog vaak aan terug. De locatie was fantastisch, een prachtig klooster met een super uitzicht en heerlijke tuin om in te vertoeven, te ontbijten etc., en natuurlijk de avondjes bij het open haardvuur en Gerts gitaarspel. Daarnaast hebben jullie ons erg mooie en inspirerende plekken laten zien, bv. de kluizenaarsgrot in een woord geweldig.
Jullie zorgen waren erg goed en de combinatie schilderen en veel zien en doen, heel bijzonder. Dank voor alles en hopelijk tot ziens.
Hartelijke groet, Klara Leeverink

Hoi Gert en Mariet,
Bedankt voor het progamma ben weer toe aan zo een fijne vakantie.
Graag wil ik de schilderijen terug of ze moeten wel zoveel bieden?
Ben zo enthousiast over jullie dat ik al menig foldertje heb meegegeven.
Jullie doen zo je best om het iedereen naar de zin te maken.
Een warme groet van RiaRating: 5 stars

LOGIN / Register Articles Terms & Conditions Other

Forgot Password
Manage Courses & Tours
JOIN

Login Guest Writer
Publish Travel Story
Publish Travel Video

Privacy
Disclaimer
FAQ

Sponsors
Realised by Webwizard