Home   |  Travel Advisors   |  Blog   |  Contact   |  LOGIN

FacebookTwitter

MARROCCO: Omar Souktan & Helma Matthijssen organiseren en begeleiden leuke en bijzondere dingen in Marrakech en het Atlasgebergte in Marokko

Helma Matthijssen


Duurzaamheid met aandacht voor natuur en cultuur staat bij ons voorop. Wij werken zonder tussenpersonen direct met de bewoners uit de dorpen. Tijdens onze wandeltochten kopen wij zoveel mogelijk lokaal in en laten geen afval achter. Wij betalen onze medewerkers 'sur place' (direct na afloop van het werk) en zorgen voor een fatsoenlijk salaris. We nemen je mee naar ongerepte natuur en laten je kennis maken met de gastvrijheid van de Berbers en hun cultuur. 
Wij helpen je een bezoek aan het magische Marrakech om te toveren tot een onvergetelijke ervaring. Bij Maroc Travel kennen we het land, de bergen, de woestijn en de Berbers als onze eigen familie; het is onze familie. Het is ons genoegen om iedereen het échte Marokko te laten ontdekken; van binnenuit en vanuit ons hart!  Het Maroc Travel Team

Omar Souktan


Omar Souktan

Geboren en getogen in bergdorp Imlil aan de voet van Jebel Toubkal (4.167m). Meer dan 100x stond Omar op de top; in de zomer met wandelschoenen, in de winter met tourski's. Meer dan 10 jaar ervaring met groepen in de bergen maken dat u bij Omar in vertrouwde handen bent. Omar spreekt Arabisch, Frans, Nederlands, Engels, Spaans en wat Italiaans. Zijn moedertaal is Tashelhiyt - de Berbertaal van het zuiden.

Foto: rechts Omar Souktan

Helma Matthijssen Helma Matthijssen
In 1994 stond Helma voor het eerst op de top van de Toubkal. Naast zeer vele reizen in Marokko wandelde ze ook in Tanzania (mét de Kilimanjaro) en in de bergen van Bolivia, Peru, Pakistan en in Nepal. "De kleurrijke en imposante bergen van de Hoge Atlas maken altijd weer indruk. Vooral omdat het leven van alle dag hier nog gewoon zijn gang gaat. Rondom de dorpen zijn overal groene terrasakkers en walnotenbomen. Het netwerk van de bergpaden wordt volop gebruikt door de boeren die met hun muildier op weg zijn naar ..." In 2009 en 2010 volgde Helma lessen in het Tashelhiyt bij prof. Harry Stroomer aan de universiteit in Leiden. Zij heeft bijzondere interesse in deze eeuwenoude taal van de Berbers, hun cultuur en hun tradities. In 1990 fietste Helma op de mountainbike dwars door Afrika: van Antwerpen naar Kinshasa.
Mohammed Aksoual Idboussalem
Mohammed 'Aksoual' Idboussalem
Geboren en getogen in het Berberdorp Mezzik. Zijn bijnaam Aksoual verwijst naar één van de hoge toppen in de Toubkal regio: Jebel Aksoual (3.903m.) en de auberge in het centrum van Imlil waar veel wandelaars verzamelen en hij jarenlang de gastheer was.  Nu is Mohammed gastheer voor Maroc Travel en het logistieke wonder achter onze reizen. Hij is opgeleid als 'accompagnateur' bij de Marokkaanse Federation Royal du Ski et Montagne. Hij is een goede gids én animator en zorgt voor het nodige plezier tijdens uw reis.

Foto: links Mohammed 'Aksoual'
Mohamed Imerhane Mohamed Imerhane
Mohamed is afgestudeerd bij het Franstalige opleidingscentrum "Centre de Formation au Métiers de Montagne de Tabant" in de Aït Bouguemez vallei. Mohamed spreekt Frans, Engels, Spaans, Arabisch en natuurlijk Berber en is geboren en getogen in Tamatert in het Hoge Atlas gebergte. Mohamed laat u graag kennis maken met zijn prachtige land en laat u de cultuur van de Berbers van binnenuit ervaren. Mohamed is voorzitter van het lokale Bureau de Guides in Imlil. Hij zorgt voor goede lokale gidsen en dat de organisatie op rolletjes loopt.


Foto: links Mohamed Imerhane

Hans Perik

Hans Perik
Al  meer dan 25 jaren Mountain Tour Leader voor de NKBV. Hij  maakte vele bergtochten in de Alpen en ver daarbuiten: Nepal, Kenia, Tanzania, Namibie, Rusland, de Verenigde Staten en Japan. Ook wandelde hij al vele malen in het Atlas gebergte in Marokko. Naast wandelen in de bergen mag Hans graag hard lopen. Hij voltooide de halve marathon van Marrakech in 2007, 2009 en in 2010. Hans woont in Hillegom en als voormalig directeur van stichting het Raamwerk leverde hij een bijdrage aan behoud van de supermarkt in De Zilk. Hans heeft inmiddels voldoende tijd voor hobby’s en leuke dingen: buitenlandse reizen, bergtochten, hardlopen en een glaasje wijn drinken met vrienden. Hij is de tourleader van onze speciale Marrakech (1/2) marathon reis


Jos Mertens

Jos Mertens
Een passie voor fietsen en vele fietskilometers in de benen. Sinds Jos in 2006 voor het eerst in Marokko fietste is hij enthousiast: wat een land en wat een variatie! Hij heeft Marokko van noord naar zuid doorkruist. Eerst over het asfalt; daarna ook met de mountainbike over onverharde wegen (pistes) en paden. Het Atlasgebergte in Marokko biedt voor hem ongekende uitdagingen: “de kleurwisselingen, het schitterende uitzicht op besneeuwde bergtoppen en de ongereptheid van de bergen spreken me erg aan. Daar voel je jezelf weer nietig. Wat een fantastisch gevoel.” Vanaf 2011 werkt Jos als tourleader voor fietsvakanties in Europa en in Marokko. Het Toubkal gebied maakte grote indruk; vanuit Berberdorp Imsker liet hij weten: het is hier net ‘klein Nepal’.
Otto van der Wal


Otto van der Wal

Otto is een door de NTFU opgeleid MTB 3 instructeur en heeft ervaring met het organiseren en begeleiden van meerdaagse mountainbike tochten.
Als trainer is hij actief voor meerdere verenigingen en organisaties. In vele landen en regio’s heeft Otto zijn mountainbikesporen achtergelaten zoals: the Highlands van Schotland, de Midi-Pyreneeën in Frankrijk, de Zwitserse Alpen en de Belgische Ardennen. Naast het mountainbiken is hij gespecialiseerd in het gebruik van GPS navigatie apparatuur. Zij kennis en enthousiasme deelt hij graag met anderen.

Wil je een persoonlijke afspraak ?
Om de details van je reis en je wensen te bespreken? Maak een afspraak en kom bij ons langs. Dat mag ook op een zondagmiddag zodat je ook nog even kunt wandelen in de duinen!
Je vindt ons namelijk in het kleine plaatsje De Zilk, in de kop van Zuid Holland. 2 km. vanaf NS station Hillegom en 300m. vanaf het natuur- en wandelgebied van de Amsterdamse waterleidingduinen.

Reisbureau MarocTravel, Prunuslaan 8, 2191 BX  De Zilk.

Tel. + 31 (0) 252 86 18 74
maandag t/m vrijdag ook 's avonds tot 20.00u.
Zaterdag en zondag tussen 10.00 en 16.00u

Je kunt ons ook gewoon een e-mail sturen:
info@maroctravel.info

In Marokko bereik je ons via tel. + 212 6 671 68 906
Ons adres:
- in Marrakech: Residence Izdihar III, Immeuble 13, M'hamid 9, 40160 Marrakech
- in Imlil: vlakbij the bakkerij en de nieuwe moskee

Contact the Travel Advisor >>> 
LOGIN / Register Articles Terms & Conditions Other

Forgot Password
Manage Courses & Tours
JOIN

Login Guest Writer
Publish Travel Story
Publish Travel Video

Privacy
Disclaimer
FAQ

Sponsors
Realised by Webwizard