Home   |  Travel Advisors   |  Blog   |  Contact   |  LOGIN

FacebookTwitter

Mas Blanc

Mas Blanc

Contact the writer >>> View all articles >>>Frankrijk is een prachtig land. Helemaal om vakantie te vieren natuurlijk. Frankrijk staat voor culinair, romantiek, natuur, een rijke en boeiende geschiedenis, cultuur en kunst. Maar Frankrijk leent zich door onder andere het landschap met haar vele gezichten ook perfect om te schilderen. Frankrijk is erg groot en deelt zich op in verschillende provincies met elk hun eigen kenmerken en charmes. In één van de grootste natuurgebieden tussen het Rhônedal en de Middellandse zee ligt de Provence, een mooi schildergebied om eens ‘dichterbij te bekijken’…Meer over de Provence
De naam Provence is tijdens de overheersing door de Romeinen ontstaan uit het Latijnse provincia. Sinds 1481 behoort Provence toe aan Frankrijk en tot aan de Franse revolutie was het een zelfstandige Franse provincie. Er zijn veel schouwburgen, musea en bioscopen. De Franse cultuur doet zich gelden in de literatuur, architectuur, muziek, film, toneel en beeldende kunst. Denk bijvoorbeeld aan beroemde schilders als Henri Matisse en Claude Monet die wereldberoemd werd door zijn schilderijen van landschappen in de buitenlucht.
De Franse keuken, wijn en kaas (wel 400 soorten) zijn wereldwijd bekend en ongekend geliefd.

Er zijn diverse streekgerechten als bouillabaisse en cassoulet. De Provence is een wijnstreek in Frankrijk die begint ten zuiden van de stad Avignon tot aan de Middellandse Zee en in het westen bij Arles tot vlak voor Italië. De streek is vooral bekend door de rosé wijnen. De streek is bovendien rijk aan steden als Avignon, Uzès, Nimes en Montpellier die zeker een bezoek waard zijn. Evenalas de vele rustieke dorpjes met hun plaatselijke markt en bezienswaardigheden.

Gekozen door de Franse monniken
De penseel hanteren in de schaduw van de olijfbomen in Zuid-Frankrijk is de ideale situatie om je te verliezen in je doek, de kleuren en kalmte
van deze omgeving. Franse monniken kozen de locatie, Nederlandse idealisten restaureerden het pand met zorg en liefde en jij geniet van het resultaat!
Schilderen op MAS BLANC, Frankrijk
Bij Mas Blanc kun je een schildercursus volgen, op een bijzondere plek ver weg van alle drukte, hoog en stil in de heuvels boven de rivier de Cèze.
Heb je geen of weinig schilderservaring, dan word je de mogelijkheid geboden om eerst kennis te maken met de verschillende materialen en technieken.
Ook kleurgebruik, compositie en vlakverdeling worden uitgelegd. Per dag wordt minimaal vier uur les gegeven. De dinsdag is vrijgehouden om er op uit
te trekken en de omgeving te ontdekken. Je kunt les krijgen in je voorkeurstechniek, maar je kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om eens kennis te maken met een andere wijze van schilderen. Dus kruip in huid van Monet en schilder als God in Frankrijk…

Mas Blanc organiseert onder andere schildercursussen in mei en september.
Meer informatie? klik hier

NB:
Voor alle activiteiten in Vacaza geldt dat u DIRECT contact kunt opnemen met de organisatoren of de locale contacten via de contact formulieren. Als u niet kan vinden wat u zoekt kunt u altijd een vraag stellen aan onze locale contacten. Zij hebben allen een breed netwerk van contacten en kunnen u voorzien van goede adviezen en ideeen.

Lees verder>>>


LOGIN / Register Articles Terms & Conditions Other

Forgot Password
Manage Courses & Tours
JOIN

Login Guest Writer
Publish Travel Story
Publish Travel Video

Privacy
Disclaimer
FAQ

Sponsors
Realised by Webwizard