Home   |  Travel Advisors   |  Blog   |  Contact   |  LOGIN

FacebookTwitter

Over Sandra van der Bijl

Sandra van der Bijl

Contact the writer >>> View all articles >>>


In juni 2007 zijn we met onze huisraad en 2 katten verhuisd naar Nagydobsza, een dorpje met 600 inwoners, geen andere buitenlanders, wij zijn de enigen.

We zijn ook bijna de enige die Engels, Duits of Frans spreken en ook de enige die géén Hongaars spreken.
Dat mag de pret niet drukken, Hongaren zijn leuke mensen, vrolijk en nieuwsgierig, dus je komt er wel uit.

We hebben inmiddels 2 oude boerderijen totaal gerenoveerd en klaar gemaakt voor de verhuur.
Het ene huis is het voorste deel van ons eigen huis (het Voorhuis), we wonen er dus naast, onze 2 honden en kat lopen gezellig over onze 6000m2 tuin, ze zijn een gezellig stel.
Deze boerderij heeft klassieke elementen als hoge plafonds, chique dubbele deuren, originele oude tegels op de vloeren, ruime kamers. Zeer comfortabel voor 2 personen.
Het andere huis is een vrijstaande boerderij uit 1866, een Muemlék, een origineel Hongaarse monument met grote historische waarde.

Dit is een prachtige boerderij met veel originele elementen zoals de monumenten commissie ook vereist. Bijvoorbeeld is oude rookkamer nog zichtbaar door het mooie boogplafond, het is nu in gebruik als badkamer. Alle oude deuren en ramen zijn vervangen door nieuwe, maar helemaal naar oud voorbeeld, wel met de comfort van een fijn vakantieverblijf, overal horren en draai-kiep ramen. Er zijn 4 badkamers, deze boerderij is zeer comfortabel voor 6 personen.

Onze beide boerderijen zijn ingericht met oude meubels zodat de sfeer van vroeger is.
Beide huizen zijn verbouwd en ingericht op sfeer, lettend op details en goed comfort. Fijne meubels en bedden, royale badkamers, goede compleet ingerichte keuken.
Beide huizen hebben een prachtige tuin en een privézwembad.

 

Wat heeft deze vakantieplek te bieden?
Mooi weer, lang voor- en najaar en echte zomer! Veel zon en lekker warm, een zwembad is echt nodig op sommige dagen.
Het dorp zelf is rustig, er is een kroegje en een buurtwinkeltje, er komen verschillende winkels langs, zoals een bakker, die elke dag komt.

Er is een regio stad Szigervár (12 km), waar verschillende supermarkten zitten, restaurants met leuke terrasjes en andere winkels. De prachtige stad Pécs was in 2010 terecht culturele hoofdstad, deze ligt op 45 km van ons dorp.
Er is heel veel te doen, verschillende musea, kerken, synagoge, moskees en een grote basiliek. Vele restaurants met terrassen, veel winkels. Een heerlijke stad om rond te slenteren.
Op zondagochtend een verrassende vlooienmarkt, waar ook nog jonge huisdieren worden aangeboden, veel ijzerwerk en gereedschap, wijnvaten, groenten, fruit en planten en natuurlijk eten en drinken.
De omgeving leent zich uitstekend voor verschillende uitstappen, het gebied is zeer bosrijk en bij de stad Pécs bevindt zich het mooi Mescek gebergte, al in onze tuine zijn verschillende vogel te bewonderen, maar hier nog meer, zo ook herten, wilde zwijnen ed.

De vele thermaalbaden maken Hongarije bekend bij liefhebbers van deze baden.
Wat nog leuk is van Hongarije, is dat het niet toeristisch is, nog puur en rustig, bij een wandeling in het bos kan het zijn dat er niemand anders is, je hoort de vogels.

Het pris niveua is nog steeds gunstig, zeker voor mensen uit eurolanden, de euro is nog niet in Hongarije, de koers van de Hongaarse forint is zwak, dus goed voor de bezoeker. Een maaltijd van 5 euro is geen uitzondering.


LOGIN / Register Articles Terms & Conditions Other

Forgot Password
Manage Courses & Tours
JOIN

Login Guest Writer
Publish Travel Story
Publish Travel Video

Privacy
Disclaimer
FAQ

Sponsors
Realised by Webwizard