Home   |  Travel Advisors   |  Blog   |  Contact   |  LOGIN

FacebookTwitter

Ontdek een andere wereld: Kenia!

Ute Sonnenberg

Contact the writer >>> View all articles >>>


Altijd al de ongerepte natuur van Afrika met eigen ogen willen aanschouwen? Nieuwe culturen willen ontmoeten? Reizen in Kenia is heel bijzonder. Een prikkeling voor álle zintuigen. Vooral als je kiest voor dé ultieme ‘bushervaring’, het camperen in hele gewone tenten op openbare camping’s in de bush, dan kun je nog het een en ander beleven…

Kenia heeft een tropisch klimaat. Dit wordt beïnvloed door de Indische Oceaan en de dichte locatie op de evenaar. Daardoor is het praktisch even lang donker als licht. En zijn de dagen bijna het hele jaar door even lang. Aan de kust is er dag en nacht een constante hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Naarmate men verder het binnenland in trekt, wordt de lucht droger en de nachten kouder.
Safari met een ‘capital S’

Liefhebbers van zon en zee kunnen hun hart ophalen in oostelijk Afrika. Kenia heeft een oppervlakte van 582.646 km², waarvan ongeveer 13.400 km² water is. De hoogste berg in Kenia is de Mount Kenya (5199 meter), dit is de op een na hoogste berg in Afrika na de Kilimanjaro in Tanzania. Het gebied van Mount Kenya is zeer vruchtbaar en daarom worden de lagergelegen gebieden gebruikt voor landbouw. De zuidkust van Kenia, Mombasa, herbergt werkelijk prachtige zandstranden, schitterende baaien en biedt volop watersportmogelijkheden. Houdt u juist van avontuur, dan zit u bij Kenia ook op de juiste plek! Want Kenia heeft het allemaal. Bij dé safaribestemming van Afrika denkt men meteen aan jeeps, uitgestrekte savannen en de plotselinge opwinding wanneer er een 'Big Five' wordt waargenomen. Meer dan tachtig wilde diersoorten en over de duizend verschillende vogels leven samen met de Masai, één van 's werelds bekendste 'tribal' culturen. Maak kennis met deze uitzonderlijke, naar traditionele leefwijze behouden stam met hun kleurrijke kleding. De sfeer van 'Out of Africa' komt tot leven als u oog in oog komt te staan met diverse diersoorten… De vele natuurparken hebben een grote aanwezigheid van leeuwen, zebra’s, giraffes, nijlpaarden, olifanten en luipaarden. In de nabijheid van het wereldberoemde Victoriameer zijn er veel flamingo’s en leven er nog vele neushoorns. Kenia is heel authentiek en in de bush weet je nooit wat het volgende moment brengt, maar je kan er verzekert van zijn dat de interactie met de natuur en de elementen verassingen en mooie momenten zal brengen.

De ultieme fotografie experience

Heb je de smaak te pakken? Wil je graag Afrika zien, ervaren en de mooiste foto’s mee naar huis brengen? Dan ben je aan het juiste adres. Met Roho Ya Chui en fotografe Ute Sonnenberg kun je de vele gezichten van Afrika verkennen en leer je tijdens de aangeboden fotografie workshops de verschillende themas en uitdagingen middels prachtige foto’s vast te leggen.

Meer informatie kun je vinden op VACAZA waar je ook kunt doorklikken naar de website van Roho Ya Chui .

 

 

 

 


LOGIN / Register Articles Terms & Conditions Other

Forgot Password
Manage Courses & Tours
JOIN

Login Guest Writer
Publish Travel Story
Publish Travel Video

Privacy
Disclaimer
FAQ

Sponsors
Realised by Webwizard