Home   |  Travel Advisors   |  Blog   |  Contact   |  LOGIN

FacebookTwitter

Wijngoed de Reestlandhoeve

Wilma Huisman

Contact the writer >>> View all articles >>>

Drie zilveren medailles voor de Reestlander Parel, de Reestlander Rosé en de Reestlander Wit  2010 en een kwaliteitszegel voor de Reestlander Muscat 2010 tijdens het AWC 2011 Vienna. Een mooie oogst voor de Reestlandhoeve, een wijngoed op de grens van Overijssel en Drenthe. Een Nederlands wijngoed van 3 ha wat aangeplant is in 2003 en 2004 en beheerd wordt door John en Wilma Huisman. De wijngaard is gelegen op oerijzer houdende goed water doorlatende zandgrond.

Gezondheidsproblemen zorgden voor switch van biologisch melkveehouder naar een biologische wijngaard. Wijn was de hobby van Wilma. Niet gehinderd door heel veel kennis over wijn maar met de overtuiging dat het mogelijk zou moeten zijn om in Nederland een goede wijn te maken zijn John en Wilma Huisman gestart met hun wijngaard. En met succes. De ambitie was om binnen vijf jaar bij de Librije op de kaart te staan met de Reestlander wijnen. Dit is gelukt. Naast de Librije zijn er vele andere restaurants die de Reestlander wijnen schenken.

De zilveren medailles gewonnen in Wenen zijn niet de enige medailles die gewonnen zijn met de Reestlander wijnen.  Met de Reestlander Wit 2008 en 2009 werden er gouden medailles gewonnen in Berlijn tijdens de Berliner Weintrophy 2009 en 2010. Ook ging de eerste gouden medaille ooit, uitgereikt voor een Nederlandse witte wijn tijdens de Nationale wijnkeuring, naar de Reestlander Wit 2009.

Ook u kunt kennis maken met de Reestlander wijnen. De Reestlandhoeve is vrijwel elke zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur geopend voor individuele bezoekers. U kunt dan een kijkje nemen in de wijngaard en proeven van de Reestlander wijnen in het wijnproeflokaal. Behalve wijn kunt u ook genieten van exposities van kunstenaars. In de winter alleen kunst in het wijnproeflokaal. In het zomerseizoen staan ook op het erf diverse kunstobjecten.

Tevens kunt u uw bezoek aan de Reestlandhoeve combineren met een verkenning van het Reestdal. Dit kan al wandelend maar ook een tocht op een segway, snorfiets e.a. behoren tot de mogelijkheden.

De mensen die niet kunnen wachten op een kennismaking met de Reestlandhoeve kunnen via de webshop hun eigen Reestlander wijn proefpakket bestellen.

Op uw gezondheid en dat van uw en onze leefomgeving!

Wijngoed de Reestlandhoeve
www.reestlandhoeve.nl
John en Wilma Huisman
Hoofdweg 21
7707 RB Balkbrug
+31 (0) 523-648612LOGIN / Register Articles Terms & Conditions Other

Forgot Password
Manage Courses & Tours
JOIN

Login Guest Writer
Publish Travel Story
Publish Travel Video

Privacy
Disclaimer
FAQ

Sponsors
Realised by Webwizard